Zoeken

Onderschat niet de kracht van samenwerking!

Onderschat niet de kracht van samenwerking!

Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst hebben wij afscheid genomen van Wim van de Pol, die acht jaar lang voorzitter was van de Coöperatieve Vereniging Netwerk ZON en de stuurgroepen van Health Factor en Modern Health. Wim heeft veel zien gebeuren rond stage innovatie, nieuwe manieren van werken in netwerken en mooie combinaties van studenten, docenten en managers. Samenwerken speelde daarin een grote rol, want samen kom je verder. “Het gaat binnen de netwerken heel erg over samenwerken. Samenwerken wordt gezien als een soft skill, maar dat is niet zo. Het is één van de stevigste skills die we nodig hebben, en heel belangrijk dat we niet onderschatten hoe wezenlijk en belangrijk dat is!” De wederkerigheid en meerlagigheid zie je terug in alle opleidingen, omdat het binnen Netwerk ZON en via de betrokkenheid van Jelly Zuidersma en haar onderzoeksgroep een grote rol speelt. Het werkt ook als inspiratie, en zorgt ervoor dat het netwerk in balans is.

Johan Brongers, bestuurder bij de Tintengroep, sprak Wim van de Pol nog even toe en bedankte hem voor de grote inhoudelijke betrokkenheid. Namens het team Netwerk ZON roemde Jelly Zuidersma de scherpe antenne voor Wim wat belangrijk is in een netwerk met een hoger doel. Goed bereikbaar als het nodig is, snelle analyse van stukken en scherpe tips. Daarna had Wim een boodschap aan zijn toekomstige opvolger: “Er komen ruige tijden aan gezien de bezuinigingen en tegelijkertijd groeiende personeelstekorten en de druk op het netwerk gaat groter worden. Elkaar vasthouden wordt moeilijk, maar ik gun de stuurgroep en mijn opvolger dat vasthouden  lukt, dat ze het hogere doel van het netwerk behouden en dat ze samen verder gaan. Deze unieke expertise is in dit netwerk aanwezig en zal daaraan bijdragen!”

Namens Netwerk ZON en de andere stuurgroepleden willen wij Wim hartelijk bedanken, en we hopen hem natuurlijk terug te zien in een andere rol.