Zoeken

Iedere student op de juiste plek

Iedere student op de juiste plek

Stagematching wordt gebruikt door 15 verschillende schoollocaties en meer dan 500 verschillende locaties en teams van zorg- en welzijnsorganisaties. Er worden stageplekken aangeboden voor mbo en hbo Verpleegkunde, mbo Verzorgende-IG, en mbo Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn.

Met zoveel verschillende gebruikers inclusief hun eigen wensen, vier verschillende opleidingen en verschillende stagemodellen is het een uitdaging om aan alle wensen te voldoen binnen één systeem. Ontwikkelingen vanuit de zorg en het onderwijs, zoals flexibilisering krijgen daar binnen ook zoveel mogelijk plaats. Hoe kunnen applicaties en systemen deze nieuwe ontwikkelingen juist ondersteunen en niet tegenwerken? En hoe houden we het werkbaar voor iedereen?

Bij de thematafel zijn verschillende ideeën geopperd:

  • Gebruiksvriendelijkheid moet zo goed mogelijk zijn voor alle gebruikers, ook die slechts een paar keer per jaar inloggen. Een veel gestelde vragenpagina kan hierbij helpen, zodat het team achter Stagematching meer tijd heeft om aan de slag te gaan met complexe situaties.
  • Nieuwe gebruikers laten inwerken/trainen door meer ervaren gebruikers. Binnen scholen wordt dit meestal gedaan door collega’s. Nieuwe zorginstellingen kunnen geholpen worden door instellingen die al langer gebruikmaken van Stagematching.
  • Instructiefilmpjes waarin verschillende onderdelen van Stagematching stap-voor-stap worden uitgelegd

Een werkgroep is al aan de slag geweest met een aantal van deze ideeën zoals de veel gestelde vragenpagina en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Fijn om te merken dat we op dezelfde lijn zitten!

Over nieuwe ontwikkelingen is van meerdere kanten bevestigd dat de webapplicatie deze moet blijven volgen. Stagematching is immers een middel om iedere student op de juiste plek te krijgen, één van de speerpunten van Netwerk ZON!

Lees hier meer over Stagematching en het bijbehorende proces.